Kaupunkimaisema

Miksi lähden mukaan kuntavaaleihin?

Kunnallispolitiikan tekeminen ei aina ole helppoa, eikä aina edes mukavaa. Haasteet ovat joskus niin suuria, että niiden ratkaisu on aikaa vievää. Saattaa tulla virheitä, vastarintaa ja kritiikkiä, mutta onneksi minulla on palava halu rakentaa parempaa elinympäristöä sekä uskoa tulevaisuuteen. Rohkeita päättäjiä tarvitaan, koska elämme koronakriisin keskellä ja edessämme on suuria haasteita.


Kuntavaaleissa on kyse jokaista kuntalaista koskevista tavallisista asioista ja palveluista. Kaikkien niiden takana on toimiva talous. Ilman kestävää taloutta meillä ei olisi maailman parasta koulua, toimivaa perusterveydenhuoltoa tai hyvää joukkoliikennettä. Ilman ihmisiä ja yrityksiä, jotka tekevät työtä tai luovat uutta, meillä ei olisi asvalttia teillä, ei kirjastoautoa tai Rauman Lukkoa.

Seuraava paikka vaikuttaa tulevaisuuteemme ovat kuntavaalit. Kuntademokratia on yhteiskuntamme kivijalka. Kunnallispolitiikka on suomalaisen yhteistyöhakuisen ja pragmaattisen demokraattisen perinteen malliesimerkki. Kunnissa ei ole hallitusta ja oppositiota, ei meitä tai heitä, vaan kuntalaisia päättämässä yhteisistä asioista.

Kukaan ei tule ulkopuolelta tekemään omasta kotikunnasta parempaa kuin oman kunnan asukkaat ja yritykset itse. Siksi minulla onkin vahva tahtotila olla mukana kuntavaaleissa, koska päätösten tekoon tarvitaan jatkossakin rohkeita ratkaisukeskeisiä ihmisiä. Olen ollut tekemässä vaikeitakin onnistuneita ratkaisuja, ja siksi suhtaudun tulevaisuuteen luottavaisesti. Uskon siihen, että asiat ovat tulevaisuudessa paremmin, kun tänään tehdään oikeita ja järkeviä päätöksiä.

0
Feed

Jätä kommentti