Runsaat pari vuotta hallitustyön ammattilaisena

Tuleeko sinullekin hallitusammattilaisesta mieleen hieman harmaantunut, hymyilevä tukevahko veikkonen, joka sulattelee jo nautitun rikkaan työelämänsä anteja? Tämä ei todellakaan enää pidä paikkaansa, vaan hallitustyön ammattilaisten tulee olla energisten, luovien ja nälkäisten ihmisten pelikenttä, koska tehtävänä se on yrityksen tärkein, vaikein ja vastuullisin.

 

Olen nyt jo työskennellyt runsaat pari vuotta päätoimisesti useamman yhtiön hallituksissa ja kuvailisin tätä Jamppa Tuomisen sanoin ”se mun elämäni parhainta aikaa” ja uskon sen vielä paranevan. Se operatiivisesta työstä opittu tietotaito ja jatkuva parantamisen halu antaa minulle vielä tänä päivänäkin runsaasti ylimääräistä energiaa ja nälkää auttaa yrityksiä ja ratkaista niiden haasteita hallitustyön kautta.

 

Hallituskokoonpano tulee tarkistaa vuosittain ja erityisesti silloin, kun yrityksen strategia muuttuu tai yritys kohtaa merkittäviä muutoksia liiketoimintaympäristössään. Hallituksen tulee myös arvioida omaan toimintaansa määräajoin. Haluan myös erityisesti korostaa; jos alkaa tuntua siltä, ettei ole enää riittävästi annettavaa yritykselle, niin on reilua nostaa käsi ylös ajoissa ja erota hallituksesta. Tätä neuvoa olen itsekin jo kerran toteuttanut ja olen ylpeä siitä. Siksi minulla onkin vielä resursseja ottaa vastaan 1-2 hallituspaikkaa alkaneelle vuodelle.

0
Feed

Jätä kommentti